Sok külföldi véleményt hallottam erről a könyvről, hogy milyen pazar és jó. És hát ezért is kezdtem neki.

A történet különböző világokról szól, amik nem mások, mint Szürke London, Vörös London, Fehér London és Fekete London. Réges régen az ajtókat a világok között lezárták, mert Fekete Londonban elharapódzott a mágia, és majdnem magával rántotta a többi Londont is. Így az idők folyamán a Londonok teljesen különbözővé váltak egymástól. A középpontban Kell herceg áll, aki egy antari, vagyis vérmágus. Kell tud utazni a világok között, és így tudja eljuttatni az egyes birodalmak uralkodóinak a leveleket, meg persze – saját kedvtelésére, illegális módon – egyéb apró tárgyakat. De az egyik alkalommal csőbe húzzák, és valami nagyon veszélyes tárgyat visz át. Kell összeakad Linával, a Szürke Londonból származó tolvajjal, és együtt próbálják elpusztítani a veszedelmes mágiát. Eközben Fehér Londonban az uralkodói ikerpár még több hatalomra akar szert tenni.

A könyv elején egyből túladagolnak minket információkkal, így elég rendesen oda kell figyelni. Az alapötlet eddig minden bizonnyal érdekesnek tűnik. A Londonok nagyon szépen és egyedien ki vannak dolgozva és teljesen át lehet érezni a világok közötti különbséget. Nagyon érdekes a mágiahasználat, aminek kifejezetten örültem. Viszont olyan sokáig elhúzodott az eleje, hogy az igazi cselekmény későn kezdődött el. Ráadásul az egész könyv elég lassan folyt. Ez nekem nem igazán jött be. A végén is vártam a nagy csattanót, de az sem igazán akart jönni. A cselekményt lehetett élvezni, de elég kiszámítható volt és nem okozott nagyobb meglepetéseket.

Kell egy igazán jó karakter, aki mindig mindent maga elé helyez. Teljes hűséggel van a családja felé, főleg Rhy herceg iránt. Kell kapcsolatát a herceggel imádtam. Annyira jó pillanataik voltak. Többet is meg szerettem volna tudni Kell múltjáról, de remélem a többi kötetben lesz róla szó. Viszont mivel a történet elég lassan adagolódott, azt hittem, hogy a karakterfejlődésen lesz majd a hangsúly, de tévedtem. Még elég felszínesek voltak az emberek személyisége.

Lina viszont Kellnek teljes ellentéte. Szürke London utcáiban nőtt fel és ismeri a túlélés fogalmát. Ki szeretne szabadulni az életéből és kalandokba keveredni. Így, amint megismeri Kellt, nem habozik. Nagyon makacs, kis harcias természete van. Kell és Lina jó párost alkotnak, de nekem hiányzott még valami. Nem éreztem közöttük azt a hangot, amit igazán szerettem volna.

Így összességében imádtam a világokat, és annak rendkívüli felépítéseit. A szereplők még nem igazán vettek meg maguknak, de remélem, a következő kötetekben ezt orvosolni tudjuk. Azoknak ajánlom, akik egy kis könnyedebb fantasyt szeretnének olvasni.

5/4