A Macskanő kötete a DC könyvsorozat egyik tagját képezi. Minden részt más-más író írta meg különböző DC-s hősőkkel a főszerepben. Sarah J. Maast illette az elismerés, hogy a Macskanőről írhatott, ami legelösszőr jelent meg hazánkban.

Szögezzük le most az elején, hogy én nagy Sarah J Maas fan vagyok. Minden könyvét imádom, és már nagyon vártam ennek a könyvnek a mejelenését is. Bár nem vagyok benne a nagy DC/Marvel világokban, már volt valami sejtésem, hogy mit várhatok ettől a kötettől. Sokkal jobban tudtam élvezni így a cselekményt, mintsem ha már ismertem volna. Teljesen elvárások nélkül kezdtem bele ebbe a könyvbe.

Selina Kyle két éve hagyta hátra az otthonát, Gotham Cityt. De váratlan fordulatok miatt Holly Vanderheesként tér vissza városába, hogy titokzatos tervét végrehajtsa. Este, a sötétségben viszont Macskanőként tevékenykedik. Összeáll a hírhedt bűnözőkkel, Méregcsókkal és Harley Quinn-nel, és végigportyáznak az egész városon. Ezalatt Luk Fox, aki Batwingként védelmezi a várost, a veszedelmes trió nyomába ered. Selina ádáz küzdelmet folytat: éjszakánként Batwinggel, napközben pedig a pokolian jóképű szomszédjával, Luke Foxszal. Vajon képes lesz-e végrehajtani a legfontosabb tervét, miközben a múlt egy darabkája veszéllyel fenyegetve a nyomába szegődik?

Selina életét alaposan nyomon tudjuk követni, kezdve azzal, hogy miként is hagyta el két évvel ezelőtt Gothamat. Már akkor is egy erős egyéniség volt, de amikor visszatért, ráadásul kiképzett bérgyilkosként, már senki nem tudja felvenni vele a versenyt. A titokzatos terve részleteit csak nagyon kicsi információ morzsákkal kapjuk meg. Egész könyv alatt gyűlt a feszültség és addig húzta Sarah, míg a könyv végén jó nagyot robbant. Lehullott a lepel mindenről és én egyáltalán nem számítottam erre a végkimenetelre. Tipikus Sarah. Ezért is imádom annyira!

Számomra onnan indult be igazán az izgalom, amikor Méregcsók, meg persze Harley Quinn bekerültek a játszmába. Igazi badass triót alkottak ők hárman. Egész Gothamat kirabolták, kifosztották és térdre kényszerítették azokat, akik az útjukba merészeltek állni. Mindkét mellékszereplőt megkedveltem, de szívesen olvastam volna tovább az ő háttértörténeteiket.

Luke karaktere tipikus hős, aki megvédi a szeretett városát minden rossztól. Talán sablonosra is sikerült egy kicsit a személyisége, de ez engem egyáltalán nem zavart. Luke és Selina macska-egér játékait imádtam. Kettőjük jelenetei mindent vittek. Annyiszor megnevettetek.

A másik kedvencem a könyvben az Selina kapcsolata húgával, Maggievel volt. Annyira át tudtam érezni, hogy milyen nehéz eltartania egyedül a beteg testvérét olyan rossz életkörülmények között. Feláldozta mindenét érte és mindent csak ő miatta tett. Nagyon megható és érzelemdús jelenetek voltak ezek.

Összességében Maas hozta a formáját és egy igazán eseménydús, fordulatokkal teli történetet írt. A könyvben nemcsak a DC képregényeknek adózott, hanem számos társadalmi problémát és mögöttes mondanivalót szőtt bele a történetbe, ezáltal vált még valóságosabbá a regény.

5/5⭐️

Ha már olvastad és tetszett a könyv akkor jó hírem van számodra. A könyvsorozat második része: Wonder Woman – A háborúhozó Leight Bardugotól már magyarul is megjelent, amit itt tudtok megrendelni.