Ma az olvasási BOOK TAG – at fogom megcsinálni saját tapasztalataim szerint. Ti milyen könyvolvasók vagytok? Válaszoljátok meg ti is a kérdéseket!

El kell jutnod egy fejezet végéig vagy bárhol abba tudod hagyni az olvasást?

Ez nekem nagyon könyvfüggő. Ha egy kevésbé tetszetős, nehezen haladós könyvet olvasok, akkor bárhol abba tudom hagyni. De legtöbb esetben szeretem ha fejezetenként haladok. Könnyebben tudom megjegyezni a történetet, és amikor abba hagyom, egy kicsit lezártnak érzem a történetet.

Szoktál enni, inni olvasás közben?

Enni néha, de nem nagyon szeretném ha a könyveim zsírfoltosak lennének. Viszont egy pohár víz mindig van a polcomon. Tudjátok, nagyon fontos a hidratálás.

Tudsz zene vagy zaj mellett olvasni?

Egyáltalán nem. Teljesen elterelődik a figyelmem, nem tudok rendesen koncentráni a könyvre. Főleg ha zenét hallgatok. Legtöbbször inkább énekelném a szöveget. ?

Szoktál előreolvasni/kihagyni oldalakat?

Hát sajnos ez egy gyakori problémám. Ha nem nagyon érdekes a történet, hajlandó vagyok továbbolvasni. Vagy ha egy könyv több szemszögből íródott, és egy olyan szereplőre tér rá, ami nem nagyon érdekel, mert a másik szereplőnél éppen sokkal izgalmasabb dolgok történnek. De nyugi később mindig visszaolvasom. Remélem nem csak én vagyok így vele.

Szoktál irogatni könyvekbe vagy még a gondolatától is kivagy?

Ezen sokszor elgondolkodom. Talán nem irogatnék a könyvbe, inkább valamilyen könyvjelzővel megjelölném a helyet, amit később esetleg vissza szeretnék keresni. Félnék, hogyha valamit csúnyán félreírok, akkor javítgatni kéne. Meg persze nem lenne túl szép sem.

Olyan vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő a cselekmény?

Én még soha nem csináltam ilyesmit. Ha nagyon ideges leszek, akkor csak becsukom a könyvet és hangosan kiosztom a szereplőket, hogy mi a francot csinálnak. Egy kicsit elmegyek mást csinálni, és ha úgy érzem, hogy lenyugodtam, akkor olvasom tovább.