Így az ősziszünetben elég sok időm lett hirtelen, ezért úgy gondoltam, hogy be kéne pótolnom az elmaradott régi “klasszikusokat”. Így jutott eszembe a Nap is csillag. És mennyire jól döntöttem!

Natasha azzal a ténnyel szembesül, hogy ez az utolsó napja Amerikában, mert másnap kitoloncolják az országból illegális bevándorlásért. Még az utolsó napon is elmegy a Bevándorlási Hivatalba, hátha mégis elfogadnák a fellebbezését. Innentől véletlenek sorozata kezdődik és így megismerkedik Daniellel. Daniel az egész életét a szülei elvárásainak szentelte. De amikor találkozik Natashával, hirtelen gyökerestül megváltozik az élete.

Ez az a történet, ami igazán a sorsról szól. Vannak akik hisznek benne, míg mások nem. De a könyvben a véletlenek és a sors hozza össze Natashát és Danielt a legváratlanabb pillanatban. A könyv rávilágít arra, hogy egyetlen nap mennyit megváltoztathat az életeden. Az a sok döntés, amit hozol, azok hová is vezetnek. Meg persze az igaz szerelem. Megint egy másik kérdés, hogy létezik-e? Talán másoknak instantnak tűnhetett Natasha és Daniel kapcsolata, de nekem nem. Pedig én aztán tényleg utálom az instantságot. Valahogy teljesen átéreztem az elején reménytelenségüket a szereplőknek és aztán azt, hogy miként találták meg egymásban a megoldást.

Az egész könyv úgy ahogy van gyönyörű és teljesen egyedi. A történet, az írásmód, a megfogalmazás. Az írónő váltott szemszögből meséli el a cselekményt, de vannak olyan fejezetek is, amelyek egy-egy mellékszereplőről vagy esetleg egyéb történetekről beszél. Ezeken keresztül lehet látni a teljes összképet.

Natasha teljesen realista ember. Csak a ténykben és a tudományban hisz. Az élete gondoskodott erről. Teljes ellentéte Danielnek, aki álmodozik, szenvedélyesen csinál mindent és hisz a sorsban. Mégis egymásba szeretnek. A háttértörténetük is mind a kettőjüknek érdekes volt. Hihetetlen volt látni, hogy annak ellenére, hogy Amerikában éltek már egy jó ideje, egyes emberek még mindig nem fogadták el őket a származásuk miatt. Fitzgeraldot meg Samuelt pedig jól seggberúgtam volna az önzőségük és annak következményei miatt.

Végig drukkoltam, hogy megkapják a happy endet. Bár nem úgy, ahogy szerettem volna, de megkapták. Éredekes volt a végén, hogy egy harmadik fél révén láthatjuk Daniel és Natasha újratalálkozását annyi év után. Egy kicsit még azért olvastam volna róluk, hogy mi történt ezután velük.

Összességében szerintem ez vált az egyik kedvenc romantikus könyvemé. Mindenkinek tudom ajánlani, akik szeretik a romantikus regényeket.

Te hiszel az igaz szerelemben, a sorsban?

5/5⭐️