Egy Harry Potterhez hasonló könyvsorozatot keresel? Akkor az Órakulcs a megfelelő választás.

Vasilisa egyszerű kamasz lány, átlagos élettel. Ám egy nap megtudja, hogy létezik egy titkos, elrejtett világ, melyben óramágusok, tündérek és más varázslények élnek. Mire felocsúdik, már egy életre-halálra menő játszma kellős közepén találja magát, és szerepet kell vállalnia a Nagy Idővarázslatban. Veszélyesnél veszélyesebb akadályokat kell legyőznie, miközben szép lassan rájön, ki áll teljes szívből mellette, és ki az, akitől óvakodnia kell.

Elénk tárul egy gazdagon és mesebelien kidolgozott világ, amit a gyerekek nem tudnak nem szeretni. Óramágusok, tündérek, szellemek… Minden adott egy tökéletes fantasy sorozathoz. Eseménydús és a cselekmény alkulása is nagyon tetszett. De azért akadtak kisebb problémáim olvasás során. Sokaknak akár túl bonyolultnak tűnhetett a történet, de én kifejezetten élveztem. Sokáig minden homályban volt, és csak lassan derültek ki a dolgok. Olvasás során nagyon sokat gondolkodtam a cselekményen és a világfelépítésen, ezért még lendületesebben tudtam belevetni magamat a történetbe.

Az egyetlen kivetnivalót a szereplőkben találtam. Főleg Vasilisában. Nagyon közrejátszott az, hogy csak 13 éves. Ezért még nagyon kiforratlan a személyisége, sokszor buta és kicsinyes. De azért a végére összeszedi magát és kézbe veszi a dolgokat. Szegényt az egész történet során mindenki kihasználja a saját játszmáik miatt. A többi szereplő szerintem egész sablonos és nem is kedveltem meg őket különösebben.

Nagyon érdekesen lett vége, így nagyon kíváncsian várom a folytatást.

5/4⭐️