A napokban jelentette be a Könyvmolyképző Kiadó, hogy milyen újabb megjelenésekre várhatunk idén. És egyik jobb, mint a másik! Már alig várom őket, mert nagyon izgalmasnak igérkeznek.

Brigid Kemmerer: A Curse so Dark and Lonely – Sötét, magányos átok

Egy elátkozott birodalomban…
a szerelem a legsötétebb zugokba kényszerül.

Légy szerelmes, törd meg az átkot!

Rhen herceg, Emberfall trónörököse azt hitte, minden rendben lesz. Bár egy nagy hatalmú varázslónő megátkozta, és arra ítélte, hogy folyamatosan újraélje a tizennyolcadik évének őszét, ő biztosra vette, hogy ha egy lány beleszeret, azonnal megmenekül. Azonban minden ősz végén gonosz, kíméletlen bestiává változik.

És elérkezett az utolsó ősz…

Harperhez sosem volt kegyes a sors. A családja romokban, a bátyja pedig, aki képtelen összetartani a családot, folyamatosan alábecsüli őt. Harper már korán megtanulta, hogy csak kemény küzdelmek árán boldogulhat. De amikor egy embertársa megmentésére siet, hirtelen Rhen elátkozott világában találja magát.

Törd meg az átkot, mentsd meg a birodalmat!

Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

Apám hajói ki lesznek szolgáltatva a sziréneknek.
Mi érjük el a szigetet elsőként,
és a miénk lesz a kincs.

Alosa végre teljesíti a küldetését. Megszerezte a legendás elrejtett kincshez vezető térkép mindhárom darabját, ráadásul a kalózok, akik korábban foglyul ejtették, most az ő hajóján raboskodnak. A továbbra is bosszantóan vonzó Riden folyamatosan eltereli a figyelmét, de legalább engedelmeskedik.

Ám amikor a hitvány Vordan felfedi az apja évek óta őrzött titkát, Alosa és a legénysége veszedelmes versenyre kel a rettegett kalózkirállyal. Hiába a tengernyi veszély, Alosa biztos benne, hogy ő fogja elsőként elérni a kincset… Hiszen mégiscsak a szirénkirálynő lánya.

Rick Riordan: A sötét prófécia (Apollón próbái 2.)

Zeusz azzal büntette fiát, Apollónt – egyebek mellett a nap, a zene, az íjászat és a költészet istenét –, hogy egy Lester nevű esetlen, pattanásos, tizenhat éves halandó kamasz formájában a földre taszította. Apollón csak úgy kerülhet vissza olimposzi trónjára, ha feléleszti a sötétbe borult orákulumokat. Mi zavarja az orákulumokat, és mit tehet az isteni hatalmától megfosztott Apollón/Lester, hogy új életre keltse őket?

Ő és a társai azt a feladatot kapják, hogy keressék meg az ókor legveszélyesebb orákulumát az amerikai Közép-Nyugaton: egy kísértetjárta barlangot, ahol Apollón választ kaphat arra a kérdésére, hogyan változhat vissza istenné – már amennyiben sikerül elkerülnie a halált vagy a tébolyt. Apollónt a gonosz Triumvirátus második tagja, egy római császár hátráltatja küldetésében, akinek vérszomja és nagyzolása mellett még Nero is eltörpül.

Apollón csak úgy élheti túl a kalandot, ha egyesíti erejét Héphaisztosz fiával, Leo Valdezzel, Kalüpszóval, a mára halandóvá vált varázslónővel, Festusszal, a bronzsárkánnyal és mindazokkal a váratlanul felbukkanó – részben ismerős, részben újdonsült – szövetségesekkel, akik a félistenek világából sietnek a segítségére. Tarts velünk ezen a viszontagságokban, vidámságban és haikukban bővelkedő utazáson!