Volt már neked olyan, hogy egy könyvet csak a borítója miatt vettél meg? Vagy csak azért kezdett el érdekleni egy könyv, mert megtetszett neked a borítója? Hát velem volt már ilyen. Nem is egyszer. Na de most nézzük meg, mely borítók nyűgöztek le engem leginkább.

  1. Victoria Aveyard: A vörös királynő sorozat

Igen bevallom, elöszőr csak a borítók miatt figyeltem fel a sorozatra. De hát nem gyönyörűek? Imádom ezt a dizájnt. Ennél jobb nem is lehetne.

2. Tahereh Mafi: Ne érints sorozat

Ezekről a könyvekről elöszőr hallottam, mintsem láttam volna a borítókat. De persze egyből megfogtak. Hogy jött ez az ötlet? Én tuti nem gondoltam volna szemekre. Bár a sorozat nem a kedvencem, de a borítók mindenképpen hihetetlenek.

3. Stephanie Garber: Caraval sorozat

A könyvesboltban láttam meg elöszőr őket, és egyből elolvastam a fülszövegüket. És persze az is megtetszett, szóval ma már az egész sorozat a könyvespolcomon csücsül.

4. Sarah J. Maas: Felperszelt királyság

Már azelőtt el akartam olvasni a könyvet, mielőtt még megjelent volna, hisz az Üvegtrón könyvek a kedvenc YA fantasy regényeim. De ez a borító valami bámulatosra sikerült. És annyira tükrözi a könyvet is. Ne értsetek félre, imádom a többi borítót is a sorozatban, de ez fogott meg a legjobban.

5. Leigh Bardugo: Hat varjú duológia

Sajnos ezek a kötetek nem jelentek meg magyar feldolgozásban. Pedig annyira jó lett volna. Így kénytelen vagyok angolul megvenni őket.

Annyi gyönyörű könyv létezik a világon, tuti meg sem tudnám számolni őket. Meg persze az egész izlés kérdése. Ti milyenek vagytok? Ítéltek könyvet a borítójáról?