Az évek során, mint azt tudjátok, rengeteg filmadaptáció készült könyvekből. Vannak, amiket jól meg tudtak csinálni. Figyeltek a könyvben történt eseményekre, a szereplőkre és esetleg még a könyv írójától is segítséget kértek, hogy még jobb lehessen a film. De vannak olyanok is, amik egyenesen borzasztóak lettek. Akik ezeket a filmeket készítették, vagy nem akartak odafigyelni az eredeti történetre, vagy a saját fejük után mentek, és olyan részeket raktak be a filmbe, ami nincs is benne a könyvben. És persze nekünk, könyvmolyoknak, ez igazán szívfájdító. Na hát ma erről szeretnék írni nektek. Pár filmadaptációt kiválasztottam, amivel kapcsolatban leírom a véleményemet.

Twilight:

A Twilight könyvsorozat mind a 4 részéből csináltak filmet. Akkoriban még nem voltam rendszeres könyvolvasó, így a filmeket előbb láttam, mint olvastam volna a könyveket. Anno a film nekem nagyon tetszett, így eldöntöttem a könyveket is szeretném megismerni. És be kell valljam, hogy nem is volt benne, annyi eltérés, mint amire számítottam. Persze nem minden jelenet került be a filmekbe, de hát ezt ne is várjuk egy 1,5-2 órás filmtől. Az alaptörténet megmaradt és szerinten a szereplőkben sem volt semmi kivetnivaló.

5/4,5

Pery Jackson és az olimposziak:

Ugye a Percy Jackson könyvek 5 részből állnak, és ennek az első két részét forgatták le filmre. Hát mondanom sem kell, miért nem többet. Annyira eltértek a filmes jelenetek a könyvtől, hogy már egy idő után a fejemet fogtam. Nem voltak meg benne az igazi ikonikus részek, az egyik szereplő pedig teljesen máshogy lett megalkotva, mint a könyvben. És persze a történet sem igazodott az eredetihez. Még Rick Riordan, a könyvsorozat írója is elmondta, hogy meg sem akarta nézni a filmeket, olyan rosszra sikeredtek. Persze akik nem olvasták a könyveket, azoknak valószínűleg tetszenének a filmek.

5/2

Csontváros:

Na hát a Csontváros könyvsorozatból készült egy film és egy sorozat is, aminek 3 évada lett. A Csontváros világa mostanra ikonikussá vált, és még máig is jelennek meg könyvek az írónőtől. A film számomra borzasztó lett. Valahogy nekem semmi sem klappolt. Nem éreztem a film nézése során azt, mint amikor a könyveket olvastam. És persze nem sok minden egyezett meg a film és a könyv között. A sorozatot viszont már egészen jóra megcsinálták. Persze itt sem lett minden tökéletes, de határozottan jobb lett mint maga a film. Már sokkal több élvezettel tudtam nézni.

5/3

A fiúkat, akiket valaha szerettem:

A könyvekből eddig 2 film készült, és hamarosan érkezik a 3. is. Bár őszintén, a könyvekért nem nagyon voltam oda, de a filmek tetszettek. A színészek is megnyertek maguknak. Élveztem a filmeket, és jó lenne, ha a többi filmadaptáció is ilyenre sikerülne, mint ezek.

5/4

Azt még el szeretném mondani, hogy ezek az én véleményeim, és sajnálom, ha megsértettem volna valakit, akinek más véleménye van. Mindenki más típus és mást szeret. Ezzel semmi gond nincsen.