Kiersten White legutóbbi könyvével jó magasra tette számomra a lécet. Szóval már nagyon vártam ezt a kötetet. Gondoltam olvasok majd egy kó kis pazar fantasy könyvet, de sajnos ez nem igazán így történet.

Nina és ikertesvére Artemisz a Figyelők Akadémiáján nőnek fel, annak érdekében, hogy segítsék a Vadászokat, és öljék meg az összes démont a világon. Miután Buffy, a híres Vadász, 2 hónapja majdnem elpusztította a világot, teljesen megváltozik a világ. Ráadásul ennek hatására Nina lesz az utolsó Kiválasztott, aminek persze a lány nem nagyon örül. Miközben Nina a képességeit a Figyelőségre készülő Leóval fejleszti, bőven van, ami lefoglalja: egy szörnyviadal, egy démon, aki boldogságot eszik, egy árnyas alak, aki folyamatosan felbukkan az álmaiban…

Adott egy jó történet, egy híres háttérrel. Mégis valahogy nem lettek a lehetőségek igazán kiaknázva. Kezdjük azzal, hogy ugye egy nagyon híres sorozatnak az alaptörténetét vette fel az írónő, amivel nem is volt problémám. Viszont akik nem látták a sorozatot, azoknak nagyon nehéz volt felvenni a fonalat. Mint például nekem. Túl sok visszautalást kapunk Buffyról, meg tetteiről, és ezeket is felületesen. Nem tisztázódott ki minden cselekmény. És azzal, hogy az elején meg akarjuk érteni, hogy mi is történt a Buffyval és a világgal, elmegy egy csomó idő, ahelyett, hogy az igazi cselekményre térnénk át.

A történet maga tetszett. Pörgös és izgalmas, de azonban többször ki lehetett következtetni a cselekményt. Itt van Nina, aki nehezen tudja elfogadni azt, hogy az utálata tárgyává vállt. Mégis probál mindenkin segíteni az új erejével, és kideríteni, hogy mik is történnek a háttérben.

Legnagyobb sajnálatomra a szereplők közötti dinamikát egyáltalán nem találtam. Ott van először Artemisz, akire Nina mindig is számíthatott. Azt hittem egy nagyszerű testvéri köteléket fogunk kapni. És ennek hiánya nagyon sokat vesztett a könyv értékéből. És Artemiszre gyakran rákiabáltam volna. Másodszor pedig Leó, aki újra betoppan a lány életébe. Nemcsak Leo, de a Ninával való kapcsolata is sekélyes volt. Illetve kevés jelenetet kaptak együtt.

Összeségében többre vártam ettől a könyvtől. Sajnos ez nekem csak egyszer olvasós lett, de a következő rész ha megjelenik, azért azt elolvasom. Ajánlom azoknak, akik már látták vagy hallotak az előzményekről, hiszen minden erre épül.

5/3⭐️